joi, noiembrie 3

Meniu de Hallowwen

Strumfi a aflat de Halloween , asa ca fara nici o pregatire sufleteasca prealabila a decretat ca se sarbatoreste anul acesta (anul trecut l-am serbat prin primavara ca atunci a aflat strumfi ). Si noi am dus mana la chipiu, am aprobat si ne-am apucat de treaba .

Pizza mumie
Aluat de paine taiat cu marginea unei cani in forma de cerc. Se unge cu sos de pizza. Branza felii se taie fasii subtiri ce vor fi apoi asezate peste cercul de aluat - bandajele muniei , la distanta intre ele. Din masline facme ochii si coacem mini pizzele 20-30 de minute.


Am avut si pizza fantoma
Dar dimineata , cum a rasarit soarele au disparut , fantome ce se respecta .Din acelasi aluat de pizza am facut o forma de fantoma cu 2 gauri in loc de ochi acolo am pus 2 jumatati de masline fara samburi (sa fie gaura) . Aluatul l-am uns cu sos de pizza si peste am presarat branza rasa.

Zambet de monstru
Felii groase de mere cu coaja rosie  le-am uns cu unt de alune si am pus intre ele bucati de marsmallow. Pentru o mai buna stabilitatea am infipt si scobitori acolo und eera nevoie.


 Ochi de ciclop
Din aluat de gogosi la tava (aluat lichid asemenator cu cel de brioase), am facut mici gogosele . In gaura gogosii, cand s-au racit am pus pupila si irisul ochiului facute din boamboane Skittels . Bomboana galbena am taiat-o jumatate si am infipt in ea alta de alta culoare.


Briose cu paienjeni
Din aluat de brioase am facut briose in hartie cu desen de halloween, Din putin aluat amestecat cu cacao am desenat picioarele paienjenilor, Din bomboane Tic-Tac roz si albe le-am facut ochii si corpul din bomboane de ciocolata - jumate de ou(erau impachetate in ambalaj cu desen de buburuza), dar puteti folosi ou amici de ciocolata taiate pe jumatate in lungime.


Mormant cu fantoma
Din aluat de brioase de mai sus ,in care am pus cacao am facut in tavite mici prajiturele dreptunghiurale. Peste aluat am presarat un amestec de biscuti taiati mari amestecati cu putina cacao- pamanatul proaspat . Fiecare mormant a avut cate o figurina din aluat de zahar facuta de strumf- fantome, vampiri, mumii.


Si ultima dar nu ce din urma, coronita  pentru usa:)

Sfoara din margine gazduia o alta fantoma dar noaptea si-a luat zborul :) Era noapte de Halloween , iar ea la datorie :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...