miercuri, noiembrie 17

Peltea de vin rosu

Daca tot e toamna si a inceput sezonul vinului fiert ,si aerul are aroma de cuisoare si scortisoara , m-a pocnit curajul sa bucataresc o peltea de vin .Curajul meu se numeste strumf trezit la 6 dimineata pe motiv de schimbat pampers, adormit bine merci la loc in prima secunda a urcarii in pat , mama din dotare ramand de paza , treaza in creierii diminetii. Asa se explica de ce la 6 dimineata inainte de a-mi bea cafeaua am pus la fiert vinul :)Peltea de vin rosu

Ingrediente:
650 ml vin rosu sec
500g zahar
2 mere mari verzi
10-12 crengute de cimbru
1/2 bat scortisoara
sucul de la o lamaie
*merele sunt mere cu coaja verde,foarte putin dulci,mere recomadate in dieta si diabeticilor

Se spala merele si se taie in sferturi ,lasand casuta seminetelor , coaja tot. Se pun si restul ingredientelor unul in capul altuia (mai putin scortisoara) si se pune cratita la fiert, foc mijlociu.
Daca vi se pare usor sa stiti ca nu e deloc :) Dupa 5 minute ,de cand a inceput sa fiarba , din motive de gust , se ia un scaunel de pescuit, undita si se pescuiesc crengutele de cimbru adaugand in locul lor scortisoara. Punem intr-o parte echipamentul de pescuit, pregatim borcanul/ele timp in care pelteaua fierbe vesela pe foc . Pelteaua este gata cand picatuta de pe o farfurie tinuta in congelator taiata in doua (picatura) cu coada lingurii nu revine la forma initiala( cele doua jumatati ale picaturii nu se unesc). Luam echipamentul de pescuit si pescuim tot , sau forma cea mai simpla , miscandu-ne foarte rapid strecuram continutul cratitei , neapasand pe fructele din strecuratoare ca nu cumva sa cada si pulpa de mar si sa ne strice pelteaua.
O lingurita de vin fiert? :)
* se pot lasa crengutele de cimbru sa fiarba pana la final, neadaugand scortisoara, cum la fel de bine se pot adauga de la inceput scortisoara, cuisoare,piper negru boabe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...