vineri, iunie 19

Cocktail de citrice

Acest "genial" cocktail trebuia sa fie unul ca la carte, ca doar nu paraseam "muza" tocmai cand aveam cea mai mare nevoie de ea, dar o citire in viteza a ingredientelor, citit una inteles alta...uitatul listei de cumparaturi acasa si cumpararea ingredinetelor din memorie, au fost suficiente motive ca din celebrul cockail de pub sa devina un la fel de celebrul cocktail , dar de casa, ca aici a fost inventat de mine :)
Oricum mi-am dat seama ca l-am inventat dupa ce se bause, cand mi-a cerut o prietene reteta si am zis sa i-o copiez , ca sa nu omit ceva..si atunci s-a aprins beculetul :) Bine ca nu a murit nimeni otravit, ba chiar le-a placut..daca au cerut si reteta ..:)

Ingrediente:
sucul a 4 portocale
sucul a6 grapefruit rosu
* idee e ca sucul de grapefruit sa fie de doua ori mai mult decat cel de portocale, daca sunt mai zemoase poate intra mai putine .
sirop de zahar*
sucul a 2 lamai
sucul a 2 lamai verzi(lime)
gheata cuburi si felii de fructe pentru ornat

Siropul de zahar se face din 4 linguri de zahar pudra si 4 linguri de apa.Se fierbe apa pana se dizolva zaharul . Dupa ce s-a dizolvat se mai lasa sa fiarba 1-2 minute fara a amesteca in el. Poate fi pus intr-o sticla si pastrat in frigider aproximatv 2 luni.

Se pun sucul de portocale si sirop de zahar intr-un vas, se amesteca si se gusta. Se adauga sucul de grapefruit, lamaie si lime si se amesteca tot. Se adauga gheata si feliile de fructe (portocale, lamaie, lime) si se serveste.

Cocktail de citrice

2 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Colcaie vitaminele in coktailul asta...si ,sincer,imi ploua in gura cand iti scriu!

boscodina spunea...

Noutati dupa furtuna? Ana-Maria, cum mai esti , cum iti mai e? Ai supravietuit torentului? :)
O zi superba !

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...