duminică, martie 1

Aripioare picante

Reteta este foarte simpla si produsul final..foarte foarte gustos, citand o persoana draga mie " de-ti vine sa te lingi pe degete".

Se dezgheata aripile, se curata daca e cazul, se spala cu apa rece si se pun intr-un castron pentru a fi condimentate. Eu pun sare, piper, boia de ardei dulce,curry si curcum( un condiment oriental,care impreuna cu alte condimente intra in componenta curry-ului).O data terminata condimentarea se aseaza pe o tava, fara nici cea mai mica urma de ulei, si se pun la prajit in cuptor la 200-210 grade, aproximativ o ora.

Voala, produsul final, cu o mini salata asortata : salata verde, ardei rosu, porumb, castravete acru, si sosul de maioneza diluata cu putin suc de lamaie si apa.

Aripioare picante
Despre curcum

Curcum-ul, sau turmeric ( curcuma longa) ,este o planta din familia gingerului ce creste in India de Sud si Indonezia. Este varianta mai ieftina a sofranului, fiind foarte folosit in Orientul Mijlociu si Asia de sud.

Din Antichitatea a fost folosit ca si condiment, culoare pentru tesaturi si chiar in scopuri medicale.Avand proprietati antioxidante, se foloseste ca antimicrobian, antinflamator, anticoagulant,anticarcinogen ,antiviral, antiparazitic ...si inca o multime de anti :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...